19 října 2014

Moje nej... aneb Evka approved

"Každej jsme jinej." říkávám, když se mi někdo snaží namluvit, že koprovka je nejlepší jídlo na světě nebo když se mě snaží přesvědčit, že bych na ten koncert Rytmuse vážně měla jít, protože to bude prostě libový. Nesnáším koprovku (ale taky jakékoli jiné omáčky), nemám ráda hip hop a nikdy jsem neviděla X-Meny. Mám mezery a stydím se za to. Ale nikdy, nikdy, nikdy se nebudu stydět za to, co mám ráda. Protože přece každej jsme jinej. Aneb jak by řekly babičky (a nebo divnolidi): "Někdo má rád holky, jiný zase vdolky." (snad jsem nepřehodila holky s vdolkama)
Na následujících řádcích Vám ukážu, co miluju a mám ráda já. A vdolky to nebudou... to už radši ty holky.
                  Český vdolky                                                Americký vdolky                                      Jedna česká buchta

Moje nej nej nej, ale jakože opravdu nej kapela je jednoznačně a bez váhání Blink-182.
 Tihle týpci letos slaví 24 let od založení. Já s nimi slavím zhruba desítku. Nebýt bratra, nikdy bych je neobjevila. Néé, to je lež. Určitě bychom si k sobě cestu našli. Je docela smutné, že jim trvalo 24 let, než přijeli do České republiky. Samozřejmě jsem na koncertě nemohla chybět. Nezastavila mě ani nemilá zkušenost s Prague City Festivalem, ani alergická reakce na nevím co v den koncertu.

Nejoblíbenější alkohol? Poměrně nedávno objevený cider (shame on me). A pokud mám vybrat z těch tvrdších věcí, tak si volím tebe, Becherovko (podobnost s prezidentem ČR čistě náhodná)!

 Jsem takový poměrně zvláštní typ ženy, jelikož mi nechutná víno. Ani bílé, ani červené, ani vinný střik, ani Pálava, která se podle jednoho nejmenovaného číšníka v nejmenované vinárně už nevyrábí...
Co bych dnes (Dnes jako v mých letech, za této životní situace. Ne dnes jako dnes, ale zítra možná jo.) nevypila, jsou různá lepidla typu Jelzin a Squash. Rumu bylo jednou (opravdu jen jednou za život) tolik, že jej nemůžu ani cítit. A pivař ze mě asi taky nebude. Nejsem tak trochu trapná?

Biodermo Sébium Gel Moussant, pasuji tě na rytíře nejlepší přípravek na pleť!
Tuhle věcičku používám už asi osm (?) let. Samozřejmě, že každému vyhovuje něco jiného, proto také existují přípravky na různé typy pleti, ale za mě vyhrává jednoznačně tato Bioderma.

A teď tak trochu překvapení večera. Cenu za nejlepší šampon a kondicionér získává Balea!
  V minulosti mi rukama (a vlasy) prošla spousta šamponů. Od L'oréalu, přes Schaumu a Timotei, až po dětské šampony. A nakonec jsem zakotvila u Balea. Né, že by některé šampony z minulosti nebyly dobré, ale buď je přestaly milované firmy vyrábět, a nebo se mi začaly mastit vlasy.. A nebo ty šampony prostě špatné byly.

Nejlepší ochrana je jednoznačně pepřový sprej.
 Dámy, vlastníte pepřák? Prosím, pořiďte si jej. Může Vám zachránit život. Vážně!
Nejlepší ochrana, když jdete v noci sama domů, je pepřák. V baru je nejlepší ochrana, když dotyčnému pošeptáte do ucha, že máte penis. V posteli jsou nejlepší ochrana prášky, nebo aspoň kondom, když už nic. A pokud se chce muž chránit před potencionálním sexem, měl by si na nohy nasadit Crocsy.

Nejlepší energie sbalená na cesty není Tatranka, ale tenhle energiťák.
 Tiger zero. To znamená Tiger bez cukru. Chuť lepší než Redbull sugarfree, cena ani ne poloviční co u Redbullu. Power is back!

Nejlepší obchod je prostě IKEA. A basta.

 A neskloňuje se to! Jedeme do IKEA. Koupil jsem to v IKEA. Nechystají se tady postavit IKEA? Jedl jsi ty výborné koňské kuličky z IKEA?
Hrníček a panda made by IKEA.

Nejlepší youtuber? Hoggy. Nejlepší člověk na youtube? Petr Lexa.


 A ano, musí tady být dvě fotky. A víte proč? Já ne. Prostě jeden Hoggy je zatraceně málo. Určitě koukněte na jeho kanál. Na videích si dává opravdu záležet a má skvělý smysl pro humor. Evidentně je to inteligentní chlap, o to více si ho vážím jako člověka. Hoggyášův (jak já s oblibou říkám, protože to prostě zní líp než "Hoggyho" :) ) kanál zde.

Nejlepší mobily jsou ty s qwerty klávesnicí.
 Takže například můj miláček Nokia E5. Všeobecně si (já!) myslím, že Nokia dělá ty nejlepší telefony. Nejlogičtější, nejjednodušší, s dlouho výdrží, bezzávadové... A to už jsem měla tu čest s Alcatelem, LG, Prestigiem, Samsungem...

Nejlepší tužky jsou jedině ty s tenkýma hrotama!
 Bez debat. Kdo by chtěl psát tlustý písmena, že? To já jen, abyste o mně věděli úplně všechno.

Nejlepší povolání na světě? Novinář.
 A nebo pornoherec. Nebo kosmonaut. A nebo popelář. Prostě jedno z toho.

Když jsem byla malá, chtěla jsem být lahodným ovocem do Jogobelly. Ale pak mi došlo, že v Jogobelle ovoce není. Tak mě ta myšlenka pomalu opustila. Ale ovoce mám pořád ráda. A úplně nejvíc jablka Granny Smith.
  A ještě kanadský borůvky. Ale ty teď nikde v obchodech nemají, tak je nemůžu vyfotit. Nemá někdo v rodině dvanáct měsíčků? Nebo skleník s plantáží kanadských borůvek?

Nejlepším čajem se stáváááá.... Harney & Sons!

 Ale né ledajaký. Musí být skořicový! Takový ten čaj, co ho mají v Regiojetu za 12 Kč. A v kavárně za 49..... A tahle pixla stála asi pětistovku. Takže příležitostně, tak jednou za rok, proč ne...

Nejlepší, ale absolutně nejlepší vidličky jsou ty s dlouhýma tenkýma hrotama!
 A jak musím jíst jinou, tak jsem nervózní a nesvá. Zrovna tahle vyfocená krasavice pamatuje ještě moji babičku a za nic na světě bych ji nevyměnila. Asi k ní mám citový vztah. Ale nebojte, neodsuzuji lidi, co jedí rádi trojzubcem. Nebo vidlema. Nebo rukama. Ale neolizujte nůž!

Pohleďte na nejlepší zeleninu na světě. Uhorky!
Sterilované okurky. Nikoli sterilizované, jak by řekli v Prostřenu. Zrovna tihle krasavci pocházejí z Lidlu, a abych pravdu řekla, tak ještě nevím, jak chutnají a jestli vůbec při kousnutí křupnou! Protože to je u okurek nejdůležitější! Nejlepší má Znojmia, ale nákup v Lidlu si vyžádal tyto od Chira.


A co Vy, máte rádi něco z mých nej? Taky ulítáváte na okurkách jako já a Monča? A neznáte nějakýho fajn chlapa, co miluje Blink-182?

5 komentářů:

  1. Hello there,
    the angel from my nightmare,
    the shadow in the background of the morgue...!

    To jen k úvodnímu pozdravu a myslím že svoje hudební preference už dál rozvádět nemusím. A nemusím taky říkat, že povolání novináře mi rozpaluje lýtka, protože při jakém jiném studiu by se člověk dozvěděl nejdůležitější informaci na světě - co jsou to monokolokabilní prvky a apelatizovaná propria? No idea ever since!
    Sdílím tvé nadšení ohledně cideru a doufám, že ho doma máš dost.
    Těším se.
    Navždy Tvá
    Blueberry

    P.S. Doufám že obrázek Becherovky je z google.com a nemáš jí opravdu doma. Jinak to nepřežijeme =D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Blueberry,
      díky za milý komentář, jen mi prosím dovol, abych tě opravila - nejedná se o apelatizovaná propria, ale apelativizovaná propria. Ale chápu, splést se může každý.
      PS: Bohužel Becherovku mám doma, vezmi si prosím kyblík na zvracení.

      Vymazat
    2. A já tak taktně mlčela o těch rukách, které jsi už mezitím hanbatě smazala. Shame on you =P
      P.S. Nemám kyblík, stačí blicí pytlík?

      Vymazat
    3. Přece bys na mě, milá Borůvko, neútočila :)
      Vezmi si třeba blicí kufr, hlavně pozor na mé žlutě vymalované stěny. Okurky s Becherovkou by se na nich nevyjímaly dvakrát dobře.

      Vymazat
    4. A já myslela, že budeme mít olivy :-/ Bohužel ale nevím, jestli mi zítra budou nebo nebudou chutnat. Víš jak, to se často mění =D
      P.S. Těším se =)

      Vymazat