10 března 2014

Obědnávka potravin

Přes týden (rozuměj dny mimo víkend) bydlím v mém studentském městě. Bydlím zde v domečku rodinném, útulném. A v tom domečku bydlí i jiní lidé, ale moc se neznáme. Jsou tu studenti i pracující, ženy i muži (a donedávna i psi a kočky). Náš malebný dům má dvě patra a každé patro má, mimo jiné, svoji lednici. Do cizí ledničky jsem se nedívala, ale naši znám jako své boty.

A v té naší ledničce je spousta jídla. Taky jsme tady tři. Jenže co čert nechtěl, u nás doma se vždy chutně vařilo. Svíčkovou byste u mě (u rodičů ano, u mě ne) nenašli, ale často si vozím hovězí maso na rajčatech, kuřecí maso, krůtí, domácí marmeládu, ovoce a zeleninu. Ale ani věci, které kupuji, nejsou, troufám si říci, žádné blafy:) Nějaké ty sýry, jogurty, tvarohy, marmelády, těstoviny, zelenina, šunka, mléko aj... 
Jenže asi bych je měla přestat kupovat a vozit. Proč? Protože i když toho nesním moc, a dvě krabičky z domu by mi vydržely celý týden, nevydrží. Máme tady záškodníka:) Už mám tak trochu pocit, že spolubydlící žijí z mých zásob. Tu jsem si jednou otevřela mléko a odlila 2 deci, za týden tam byly asi 3 lžíce. Tu jsem si dovezla hovězí plátky, a za čtyři dny z nich byl plátek jeden. Tu jsem si nechala v lednici krabičku s čočkou, a hle, krabička zmizela. Je tomu skoro 11 dní, co jsem na lednici dala vzkaz, který jasně vybízí k ukončení jedení věcí, které danému člověku nepatří. Ovšem apel na vrácení krabičky byl nevyslyšen, ať slouží!!
Dala jsem si slib. Pokud mi zmizí ještě jedna věc, budu to řešit osobně. Mnoho z vás by mi řeklo, ať zajdu za spolubydlícími a tzv. "hodíme řeč", ale kdo z vás by se přiznal z očí do očí, že někomu krade jídlo? Proto mi zřejmě nezbude nic jiného, než se obrátit na majitele domu, který sem občas jezdí - kontroluje stav domu, stará se o zahradu a podobně.
Ještě aby jsme museli mít každý svoji ledničku na  pokoji, to už by byl vrchol. A já si říkala, proč se ta dívčina od vedle pořád zamyká, i když je uvnitř. Asi má nějakou zkušenost s kradením:)

A mám tady ještě jednu perličku.
To si takhle jednou něco OBJEDNÁTE z internetu, zaplatíte to, zapomenete na to, protože Vám nepřijde jediný potvrzující e-mail, a najednou, po pár týdnech, Vám přijde e-mail jiný:



Tak šup šup, kdo si toho všiml? Máte ještě 3 vteřiny!
3
2
1
Bingo!
I když jsem si jistá, že jsem u nejmenovaného internetového obchodu udělala OBJEDNÁVKU, zřejmě je nějaká chyba v systému, protože v obchodě mají nejen zpoždění, ale OBĚDNÁVKU. Asi mají hlad...(OBĚDnávka... oběd... chápete...ne?)
A nebo je chudák chlap akorát přistěhovalý Ital, tomu se říká sémantický šum, přátelé!

13 komentářů:

  1. Sice mám ještě nějaký čas než budu muset na koleje a privát, ale už teď se toho trochu děsím... Slyšela jsem o kradení jídla často... Já tak trochu spoléhám na to, že tofu a sojové maso mi jen tak nikdo brát nebude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná ti ho vezmou, ale asi jen jednou...:D Pak už si dají pozor.

      Vymazat
  2. Ještě že bydlim doma s rodiči, na kolejích bych nepřežila nebo by nepřežili oni. Moje jídlo ale většinou nevypadá vážně,takže bych se ani o něj nemusela bát, jelikož doma to taky nikoho neláká. Přeju hodně zdaru se zaskodniky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nebydlím na kolejích, ale v rodinném domě, jak jsem psala, a stejně se to děje :D

      Vymazat
  3. No tak tohle bych si líbit asi nenechala, jak jde o jídlo, jsem nekompromisní, takže by asi došlo ke střetu :D Také přeji hodně štěstí, ať se situace co nejdříve vyřeší.
    A email mě velmi pobavil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Snad už se to nebude opakovat, osazenstvo se nám mírně změnilo :)

      Vymazat
  4. čauko, máš pěkný blog nechceš navzájem follow ? =)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju, jsi moc hodná :)
    Ty jo, to jsi mě docela šokovala, vůbec by mě nenapadlo, že jsou si lidé schopníé takhle krást jídlo...copak jim to není vůbec trapný? :O a ještě po tom vzkazu -_-. Chápu, že hodit s nimi řeč je docela nemyslitelné, protože vybalit to na někoho, tak tě akorát začnou lidé nesnášet a to nemá cenu, když s nimi musíš ještě nějakou dobu bydlet. Sémantický šum...nestuduješ češtinu? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidi jsou schopní všeho, jak to tak pozoruji :) O to horší je ta domluva s nimi, když vidíš, jak jsou drzí a nic jim není blbé.
      Češtinu přímo ne, ale nejsi zase tak daleko od pravdy :D

      Vymazat
  6. pobavilo :)
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je zajímavé. :D Na mém blogu probíhá *GIVEAWAY* o bělící pásky na zuby od CREST, přijď se podívat a zasoutěžit!♥ Budu moc ráda, když se přidáš :) Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ta obědnávka mě pobavila :D a kdyby mi někdo bral jídlo, tak bych asi byla hodně zlá :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na to vždy hledím s otevřenou pusou, pak si zanadávám a vychladnu. Ale při pravidelném opakování už zakročím. Uvidíme, jak to bude probíhat, změnilo se nám osazenstvo :)

      Vymazat